Wednesday, 20 February 2013

Jeng Jeng Wedding Preparation


*lambai tangan kuat-kuat* hmm dah lama lah eyda tak usik blog neyh ,tak write yang sweet-sweet , cehhcehh sweet lah sangat , menyampah buat sweet jelah , hmm today dah 21022013 , alhamdulillah syukur sangat pada allah eyda dah kenal izuan selama 7years 8month 1day , syukur sangat , even lah kan banyak dugaan dan cabaran selama kite kenal , tapi kite tetap tegar untuk bersama , hokolahh . hihihi saya sayang awak !! sweet dakk ? sweet kan *jeler lidah sikit* , actully eyda nak story lah sikit kan , buat first time kankankan , kitorang exclusive dinner !! sweet lagi kan ? sweet lagi , hmm haritu jumaat 14hb feb 2013 , eyda keluar dengan en.tunang untuk survey barang . ehh barang apa , barang apa ?? hmm ofkoszezz lol haishh barang kahwin ?? ehh nak kahwin dahh ke ??? In Shaa ALLAH takde aral melintang kahwin lah kami . hihihi . wahh nervous gituuu . . nak tengok tak pic sweet exclusive dinner kami , alaalaala candlelight dinner gitu , olehh sebab takde lilin bagai so just jadi exclusive dinner , dinner kat hotel okayy . kau adaa ?? hahaha melawak jelahh , eyda cakap kat en.tunang , why kite tak candlelight dinner , ishh tak romantika lah , dy cakap nanti khawin lah sayang , hmm romantik tak ? romantik tak ?? harap2 romantik sampai tua , then sampai bila-bila In Shaa Allah . Amin :)

Before meet him eyda pergi gurney dengan shima , then eyda beli accessories untuk my babe ( handphone) eyda tempah khas tau , nanti eyda masuk pic kat bawah tautautau . hihihi , actully now eyda busy dengan nak exam lah apa bagai , so nak kena survey barang hantaran lah, baju nikah lah , wedding lah , suvernal lah , etc lahh . feningg , eyda pun belum buat senarai apa bagai lagi , masuk je bulan 3 eyda tak boleh en.tunang dah , dy agak busy dengan pilihan raya , nak tanak bulan empat lah pulak , dah bulan lima majlis , Ya ALLAH harap semua berjalan dengan lancar nya . kawan-kawan doakan sama ya . Amin :)

Kitorang discuss bab wedding , eyda teringin sangat nak pakai khawin colour gold , sebab masuk dengan kulit eyda yang kulit langsat sawo matang , eyda tak seputih dan segebu kakak2 & abang eyda , them like mom , and im like dad , btw syukur alhamdulillah . .dah okay macam ni pun kann ?? terima seadanya . back balik lah , so discuss punya discuss dengan kedua belah pihak , so my future parent-in-law , sebelah lelaki diorang nak colour crim + gold *dalam hati . hmm aku nak gold * kayy sedihh , ehh mana ada kite cmner takpe , so eyda cakap kat ma eyda kena pergi butik lah survey mana cantik , tak tahu nak cakap nak theme apa , so my beloved mom cakap, dekda amek lah hijau lumut , cantik juga . thank mom memey cantik colour tue , eyda nak colour hijau lumut , hijau zamrud , and hijau terang macam scha & awal pakai tue , if biru nanak biru terang or biru turquoise , cantikk kann ? sampai now takdapat lagi nak colour apa :/ help please , en.tunang eyda hitam-hitam manis , so dy risau nak choose colour , hmm btw dy cakap cantik hijau zamrud + hijau lumut , dulu kakak eyda khawin pakai merah terang + hijau gelap , its kay both of  them putih2 gebu . k jeles :P . .takpe kite tak kesah pun , tapi eyda dah dapat baju untuk pakai akad nikah , colour pearl white , design dy cantik sangat jubah pulak tue , eyda oder online je , nanti eyda tunjuk ehh , okayy tak kalau macam tue. 


( EXCLUSIVE DINNER )
* exclusive dinner with en.tunang *


(PRINCE CHARMING SWEETY)
* hihihi nak sweet macam orang lain jugak *


(ACCESSORIES MY BABE)
* W E PARIS * Wan kena bawak Eyda pergi PARIS * that's a real meaning actually . hehehe :P


(JUBAH FOR MY AKAD NIKAH)
* okayyy neyh baju akad nikah yang eyda oder cantikkk takkkk ??? (YANG KIRI TAU )  :')